Salt valgte løsninger fra kvm-tec

20. januar 2022 | Av Steffensen Multimedia

I 2019 stod Forum Kulturarena ferdig renovert, og eier og hovedbruker Salt Bergen var dermed klare for innflytting i sin nye storstue. Med KVM-teknologi fra Østerrike har menighetens frivillige fått en lettere hverdag.

«Vi hadde kjøpt inn nye datamaskiner for AV-avvikling, og det var viktig for oss at disse maskinene kunne fastmonteres i et trygt, låst og nedkjølt rom», sier Marius Skimmeland, leder for teknisk avdeling i Salt Bergen. «– For at dette skulle være mulig måtte vi ha en forbindelse mellom stedet maskinene skulle betjenes fra, og opp til teknisk rom hvor maskinene befinner seg», fortsetter han.

STMM var allerede involvert i Forum-prosjektet, og visste godt hva som trengtes for å oppfylle kravene til Salt.

Pålitelige KVM-ekstendere

KVM står for «keyboard, video and mouse», og er en samlebetegnelse på produkter som forlenger skjerm-, mus- og tastatursignaler over avstand. Tidligere var det vanlig at det krevdes spesialutstyr for å route KVM-signaler på kryss og tvers. Nå går alt over IP.

kvm-tec Masterline ekstendere i rack
Masterline-ekstenderne er montert i avkjølt teknisk rom sammen med resten av byggets infrastruktur og tekniske anlegg.

«I alle typer avvikling er det kritisk at komponentene som benyttes er driftssikre, og at bildet er av ypperste kvalitet og med ultrakort forsinkelse», sier Aleksander Steffensen, daglig leder i STMM. De leverer produkter fra den østerrikske produsenten kvm-tec, som gjør all FoU og produktdesign in-house. Selskapet er spesialister på KVM for alle typer driftskritiske applikasjoner. «- Vi valgte å gå for Masterline-ekstenderne til kvm-tec i dette prosjektet. Kunden får bl.a. opprettholdt sitt oppsett med to operatørskjermer pr datamaskin, og kan enkelt switche dersom de ønsker å betjene en annen maskin fra samme posisjon», sier Steffensen.

Lett å bruke

For enhver organisasjon som er basert på frivillighet, er det viktig å ha gode systemer som er enkle å betjene. KVM-løsningen ble installert og tilknyttet byggets eksisterende tekniske infrastruktur. Løsningen, som er IP-basert, lar Salt koble til en datamaskin hvor som helst på bygget. Slik får de umiddelbart tilgang på de datamaskinene de ønsker å betjene. I tillegg slipper de frivillige forvirringen med å måtte koble opp datamaskiner på nytt hver gang de skal brukes.

«- Det hele er veldig enkelt, brukervennlig og driftssikkert! Steffensen installerte også maskinene på plass for oss, trakk nødvendig kabling og monterte KVM-enhetene. Servicen har vært super, både i forkant av leveransen, og etter installasjonen. Anbefales på det sterkeste!» avslutter Skimmeland.

For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at Marius Skimmeland i ettertid av denne leveransen har blitt en del av Steffensen Multimedia AS sin produksjons- og utleieavdeling som tilkallingsvakt.